2016. október 11., kedd

Mókus Hírek

Új rovat a blog életében

Mikor ideköltöztünk, örömmel figyeltük, ahogy mászkál a mókus oda-vissza az ablak előtt, bolyhos farkincája fel-le ugrál. Fényképeztük, amikor csak tudtuk, amikor meg nem, az ablak előtt állva olvadoztunk.

Nyilván tudtuk, hogy VÖRÖS MÓKUS!!!, rendszeresen néztük a vonatkozó dokumentumfilmet, de ez egy szürke mókus volt.

Aztán rájöttünk, hogy több mókus van a környéken, szám szerint sok. Fából is pont sok van, adja magát a feltevés, hogy minden fára jut egy mókus. De még mindig nem gyanakodtunk.

Ahogy feltűnt, hogy nem is egy mókus szaladgál oda-vissza az ablak előtt, hanem váltják egymást; illetve hogy odafele és visszafele is van földimogyoró a foga közt, kezdtünk kevésbé olvadozni.

Ún. "odafele" mókus
 Aztán egy reggel, ahogy pirítottam a bagelt, a fél kilences mókus megállt és erősen a szemembe nézett. Foga közt földimogyoró, és majd' fél percig csak nézett. Éreztem, hogy engem épp felmérettetnek. Nem adta jelét se tetszésének, se nemtetszésének, de másnap reggel félig rágott mogyoró jelent meg a hátsó ajtó előtt - tudták, hogy arra járok biciklivel edzésre, oda tették a lófejet.

Eddig Norbi paranoiának könyvelte el a megfigyeléseimet, ám a minap észrevette, hogy az utcán átszaladó, majd a kerítés alatt magát átszuszakoló mókus háta rozsdás. Egyből tudta, mit jelent ez - kopik a festék, tehát VÖRÖS MÓKUS!!!

Kezdtük összerakni a részleteket.
  • A mókus hullámmozgással halad, azaz részecske.
  • Mei-éktől tudjuk, hogy a makk olyan nekik, mint embernek a kokain.
  • Oda- és visszafele is földimogyoró van a foguk közt.
  • A mögöttünk levő házban élő nő eteti őket.
  • Mei mindig lehalkítja a hangját, ha a mókusokról, vagy az őket etető nőről beszél.

Csak egy következtetés marad: egy mókusokból álló kábítószercsempész banda területének kellős közepén lakunk. A banda főnöke a mögöttünk levő házban lakó nő, aki földimogyoróhéjba rejti a makkszemeket, amiket aztán a mókusok szállítanak a végfelhasználókhoz.

Nem tudjuk, mi történt azokkal, akik előttünk itt laktak. Talán ők is rájöttek minderre, talán a hatóságokhoz akartak fordulni... Mi nem követjük el ezt a hibát. Így is elég veszélybe sodortuk magunkat a fényképekkel.

7 megjegyzés:

  1. a mókusok a világuralomra törnek :)

    VálaszTörlés
  2. Nem költöznétek inkább haza? Ez egy őrült csapda!

    VálaszTörlés
  3. Olvasva a bejegyzést csak egyetlen kérdés merül fel: Nem lehetséges hogy túl vagy már az első ingyenes próbán? Csak mert te magad írtad, hogy ott hagyták a mintadarabot a hátsó ajtó előtt!

    VálaszTörlés
  4. Vagyis...lehet, hogy téves következtetést vontunk le, és valójában egy MLM vállalkozás főhadiszállása mellett lakunk?

    VálaszTörlés
  5. Szerintem meg túl sokat alszanak, elég pihentek :) Viszont a teória logikus. Dobjátok ki a mobiljaitokat és cseréljetek identitást és tegyetek úgy, mintha átlag amerikaiak lennétek, hátha lekerültök a mókusmaffia listájáról...

    VálaszTörlés