2011. április 17., vasárnap

Kertész leszek


Tegnap voltunk piacozni, és nem írtam bevásárlólistát. Azon egyszerű megfontolásból, hogy ha egyszer kong a kamra az ürességtől, és a hűtőben is csak hat virgonc mirelit zsemle kergetőzik, ugyan mi bajom lehetne?

Most akkor ugorjunk át a húsdarálón (minden jól felszerelt háztartás alapvető kelléke!!), a konyharuhán (170 forint volt, összesen van három darab konyharuhám itthon, hát hadd ne piruljak má' el!) és a szilikonos ecsetelőkön (akciós volt a kettő együtt és apukámé elveszett; nem szól be!), és foglalkozzunk csak a lényeggel: a magvakkal. 
Mert én soha nem szeretettem a virágokat úgy igazán, mindig csak a haszonnövényeket. Persze, dörmögtem mindig valami udvariasat, mikor az orrom alá dugtak valami gyomot, hogy ez itten egy csicserirózsakátli, ami évente egyszer virágzik és épp most, vagy körbevezettek egy kerten, ahol hasonló jelentőségű információkat szórtak rám, csak többet; de hogy nálam olyan növény létezzen, ami nem terem semmi hasznosat, az elképzelhetetlen.

A muskátlivirág kivétel, mert azt kollégától kaptam cserépben és az úgy más; a kaktusz pedig haszonnövény, csak lusta vagyok epilálni.

Szóval a magvak. Patiszon patisszon (aka ufónövény vagy csillagtök), cukkíni cukkini (avagy askutasquash), illetve paradicsom. 


A manual szerint a paradicsomot márciusban kell elültetni, különben nincs rajta áldás. Na most, nem akarom leszólni a paradicsomok intelligenciáját, meg egyébként se hiszem, hogy ostobábbak lennének mondjuk egy töknél, de ha mintegy véletlenül kifüggesztek egy számukra jól látható helyre egy lapot a naptárból, úgyis elhiszik, hogy március van.
Persze a cukkinitől távol kell tartanom őket, mert az amekkora pletykafészek, még elköpi, hogy szelek hava van.

A Suttogó

Azt azért még el szeretném mondani, és küldöm ezt mindenkinek, aki szaporítóföldbe ültet virágot, hogy a döglött földigilisztának tűnő tárgy az tényleg egy döglött földigiliszta; hasonlóképp a döglött szitakötőnek/óriásszúnyognak tűnő lelet is döglött rovar. Erről a témáról most nem akarok többet beszélni.

1 megjegyzés: