2010. május 17., hétfő

Vissai professzor megmondja a tutit

Kutatásaim eredményeit lassan ideje a világ elé tárni.

Az ikeadoboznak több jól-rosszul elkülönülő altípusa van:

1. A kis vacakok
Amiket az ember épp csak belehajít a sárga zacskóba, nem is gondolva a harmadik emeleti lakásra (ide tartozik például az almasaraboló, ami szerintem a világ egyik legjobb találmánya.)

2. Kis doboz:
2.a Kicsi, könnyű doboz (1<5kg)
2.b Kicsi, darabonként minimum négy kilós doboz (4-6kg)
VIGYÁZAT! FALKÁBAN JÁR!

3. Nagy doboz:
3.a Nagy, viszonylag könnyű doboz (4-10kg)
3.b Nagy, nehéz doboz (8-16kg)
3.c Nagy, nehéz doboz, fogókkal az oldalán (valamivel gyakoribb, mint a fehér holló)

4. "Te most viccelsz? Biztos viccelsz" doboz (17-20kg)

5. "Na ezt cipelje az, akinek két anyja van" doboz (20kg<)

A 2.b a legveszélyesebb. Önmagában ártalmatlan, de ha már négyen összegyűlnek, az kapásból 12 16 kiló, és elárulom: ennél többen szoktak összegyűlni.

Ma felcipeltünk egy nagy rakás 2.b-t, három 3.a-t és b-t, egy 3.c-t, néhány 4-es és egy 5-ös típust is, meg egy nagy zacskónyi 1-est. Összesen 113 kg. Tényleg sokat számít a gyakorlat, alig fulladtam ki a végére. Ezekből lesznek felső szekrények a konyhában meg szagelszívó meg dekorléc meg edénytisztító kefe (kék) meg fakanálaggató.


Jobb oldalt még meghúzza magát néhány doboz, az igaz, de szombaton még sokkal több volt belőlük. Az Elp aztán vasárnap rájött, hogy a mosogató csövével van valami baj, nem tudta beszerelni, és az erre beirányzott energiáit dobozok kipakolására fordította.

Bal oldalt van a mikró, alatta a sütő - az Ikeában van egy olyan nagyon jópofa névadási szokás, hogy egy egész sor sütőt meg miegyebet ugyanúgy hívnak. Framtid OV9, milyen szép név ez. Mi meg odamentünk, megnéztük a sütőket, kiválasztottuk a szívünknek legkedvesebbet, aminek benyomható gombjai vannak (mármint teljesen be lehet nyomni őket a sütő vezérlőfelületébe és csak egy újabb nyomásra jönnek ki), felvéstük a nevet és típusszámot, megrendeltük, aztán eléggé csodálkoztunk, mikor a dobozból egy nem kicsit különböző típus került elő, aminek csak tekergethető gombjai vannak. Aztán hiába is panaszkodtunk volna emiatt (rákérdeztünk azért) - az igaz, hogy csak a vonalkód különbözteti meg egymástól az egyes példányokat, de megnézhettük volna jobban is a számlát, nem igaz? (Megnéztük egyébként, és micsoda meglepetés, Framtid OV9 szerepelt azon is.) Míg az Elp a dolgozóval beszélt erről, én elcsentem egy konyhai katalógust, amiben kép alapján azonosítottam a kiválasztott és a tényleges sütőt, és arra jutottam, hogy le van ejtve, 50€-val olcsóbb, és többet tud (van benne pizzasütés funkció, ami e l e n g e d h e t e t l e n egy rendes háztartásban.) A célunk amúgy is az volt, hogy vegyünk valamit, ami nem esz sok áramot és teszi a dolgát, szóval jó lesz ez. Oké, még nincs bekötve, szóval csak a mikró alapján gondolom, hogy nem lesz vele baj.

A mikró... azzal aztán nincs semmi baj. Miután egyszer elkövettem a tipikus hibát (vegyünk valami sok pénzért szuperokosat, ami még grillezni is tud meg olvasztani), határozott elképzeléssel mentem oda: vegyük meg a legolcsóbbat. Nem kell nekünk semmi extra funkció, csak melegítésre használjuk, akkor meg nem tökmindegy?

A hűtőmágnes-gyűjteményen pedig még dolgozunk.

Érdekesség még az üveg bor a kép közepe tájékán - mióta itt vagyunk, egy kortyot nem fogyasztottunk se mi, se vendégeink, hogy kerül akkor mégis egy nyitott üveg bor a konyhába? Valamint miért van az, hogy eddig minden közös konyhánkban volt legalább egy nyitott üveg bor, ami hetekig, sőt hónapokig állt egy helyen? Tele az élet rejtélyekkel.

3 megjegyzés:

  1. ó, és azok a szépen felsorakozott szelektív hulladékgyűjtők :)

    és ugye van főzőlap is, vagy hogy hívják?

    VálaszTörlés
  2. de valami nem stimmel a 2.b. dobozokkal. ha 4-6 kg, 4 belőle min. 16 kg. mondtad is, hogy ez a legveszélyesebb :)

    VálaszTörlés
  3. Csak kíváncsi voltam, hogy figyelsz-e. Pirospont. :)

    Van főzőlap, kettővel a sütő-mikró szekrénytől jobbra. Épp rá van pakolva sok minden, szóval csak a bal alsó csücske látszik.

    VálaszTörlés